Verzorginstips

Zo blijven ze het langst mooi!

De rozen op ons bedrijf worden met de grootste zorg behandeld om de versheid, houdbaarheid en openbloei te waarborgen. Zo worden de rozen direct na de oogst in bakken met schoon koud water met snijbloemenvoeding gezet. De snijbloemenvoeding, bijvoorbeeld chrysal, doodt de bacteriën in het water zodat deze de vaatcellen in de bloemstelen niet kunnen verstoppen, en het bevat tevens voedingstoffen voor de roos.

Om zo lang mogelijk van uw rozenboeket te genieten zijn de volgende tips belangrijk:

  1. Let bij de aankoop op de versheid van de rozen: de stelen en bloemknoppen moeten stevig rechtop staan en mogen er niet slapjes bij hangen.
  2. Kies bij voorkeur rozen met een iets geopende knop. Deze bloeien gemakkelijker open en hebben vaak een mooiere kleur. Let ook op dat de bloemknop onbeschadigd is.
  3. Plaats na aankoop uw rozen, met het papier/folie er nog omheen, in een emmer water. Zet de emmer op een koele plaats en laat de rozen zich minimaal 3 uur goed vol zuigen.
  4. Voordat u de rozen in een vaas zet snijdt u met een scherp mes of schaar de stelen af. Voorkom een rafelig uiteinde van de steel! Verwijder al het blad wat in de vaas komt. Het verwijderen van de doorns is niet nodig. Gebruik altijd vazen , die goed schoongemaakt zijn met wat chloor. Het meegeleverde zakje snijbloemenvoedsel lost u het best even in een aparte maatbeker met wat warm water op, verder aanvullen tot de juiste hoeveelheid met koud water. De vloeibare snijbloemenvoeding kunt u direct met koud water mengen. Houdt u aan de dosering zoals die aangegeven staat op het zakje.
  5. Zet de vaas niet op de tocht, in de zon, vlakbij een warmtebron of direct op een vloer met vloerverwarming/ convectorput. Ook rijpend fruit in de buurt van de bloemen verkort het vaasleven van rozen.
  6. Controleer regelmatig, vooral de eerste dagen het waterniveau in de vaas en hou dit waterniveau zo hoog mogelijk.
  7. Pluk eventuele bruine blaadjes uit de bloemen dan bloeien de rozen beter open. Snij na vijf dagen uw rozen opnieuw af en plaats ze in schoon water.

Voor nog langer plezier van uw boeket is het goed om de vaas ’s avonds koeler weg te zetten.

Tevreden? Vertel het anderen! Ontevreden? Vertel het ons!

Het is een oude zegswijze, maar wij horen graag van u wanneer u ontevreden bent. Mochten de rozen niet aan uw verwachtingen voldoen dan horen wij dit graag zo snel mogelijk van u. De bloemen zijn een natuurproduct, dus de houdbaarheid kan verschillen afhankelijk van het jaargetijde en de weersomstandigheden. Als u de rozen volgens onze verzorgingstips heeft behandeld en ze gaan toch binnen een week slap, vragen we u met de bos even terug te komen. U krijgt dan meteen een nieuwe gelijke bos mee van ons.